Sikeresen zárult a városrehabilitációs program újabb üteme

2021. 01. 30Hírek, Lakossági fejlesztések


A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – ECSGYK közösen 525 rászorulónak tudtunk segítséget nyújtani egy pályázat keretein belül.

A programban olyan pécsieket tudtunk támogatni, akik körében magas a munkanélküliség aránya, alacsony az iskolai végzettségük, illetve szakképzetlenek és még a lakhatási körülményeik sem kielégítőek.

A projekt célterületén élő lakosok számára:

  • jogi tanácsadást biztosítottunk,
  • gyermekpszichológus állt rendelkezésre, akik a szülőknek folyamatos visszajelzést tudott adni gyermekükről, adósságkezelési tanácsadó nyújtott segítséget,
  • vagy épp mutatta be az érdeklődőknek a háztartási napló vezetését,
  • de pályaorientációs tanácsadó,
  • fejlesztő pedagógus
  • és pénzügyi tanácsadó is a projektbe bevont támogatottak rendelkezésére állt.

Ezen felül 2019 karácsonyán a projektnek köszönhetően a rehabilitációs program célterületén élő 75 család részére juttattunk el tartós élelmiszerekből álló csomagokat, továbbá 40, István aknán élő gyermek kapott személyre szóló karácsonyi ajándékot.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület a projekt keretében OKJ-s tanúsítványt adó, építő- és anyagmozgató gépkezelő képzést szervezett, amelyet 11-en sikeresen el is végeztek, sőt, közülük négyen azóta már el is helyezkedtek, valamint a célterületen élő általános iskolás, és középiskolai tanulók számára 100 darab tabletet vásároltunk, ezzel is segítve a hátrányos helyzetű gyerekek iskolai előmenetelét.

A lezáruló projekt a nemzetközileg is ismert és elismert pécsi városrehabilitációs fejlesztések harmadik hullámának első projektje volt.

További részletek az alábbi cikkben olvashatók.

További tartalmak