Május végére elkészül a Lámpás-patak rendezése

2021. 04. 23Hírek, Lakossági fejlesztések


 

Évtizedek óta fenálló csapadékvíz-elvezetési problémát sikerül megoldanunk a Lámpás-patak rendezésével, melynek munkálatai május végén fejeződnek be!

Ahogy a terület önkormányzati képviselője, Sík László Lajos fogalmazott a felújítás szükségessége kapcsán:
“A Lámpás-patak a csapadékvíz egyik fő befogadója a városban, az elmúlt években ugyanakkor számos lakossági bejelentés érkezett arról, hogy a patak feltöltődése olyan mértékűvé vált, hogy a csapadékvizet biztonsággal már nem képes elszállítani.

A vízfolyás nagyrészt már nem a földhivatali térképeken jelzett és lehatárolt területeken haladt keresztül, így több helyen leszakadtak a partfalak, kidőltek a magáningatlanok kerítései, kimosódtak az alapozások.”

A tavaly november végén induló, fél évesre tervezett munka jelenleg 75 százalékon áll, terv szerint halad a kivitelező. A Hársfa úttól a Pécsi-vízig tartó, nagyjából 2 kilométer hosszúságú szakaszon:

  • új mederelemeket építenek be,
  • eltávolítják a feltöltődéseket és az elburjánzott növényzetet,
  • megerősítik a partfalakat
  • hordalékfogót építenek a Vadász utcánál,
  • a patak mellett pedig egy 39 négyzetméteres ideiglenes víztározót is kialakítanak, aminek köszönhetően megoldódik a környék csapadékvízzel történő öntözése.

Az EU-s forrásból megvalósuló projektnek készítettünk egy interaktív weboldalt is, melyen videókból, képekből és hírekből informálódhatnak a munkálatokról.  https://lampaspatakpecs.hu/

További tartalmak