Megtekinthettük a Déli Ipari Parkban újonnan megépült csarnokot

2021. 06. 22Hírek, Gazdaságfejlesztés


 

Két üzemcsarnokot is átadhattunk a Déli Ipari Parkban, hiszen ezek fontos gazdaságfejlesztési célokat szolgálnak, melyek beleillenek azon elképzeléseinkbe, hogy minél több befektetőt hozzunk Pécsre, illetve a már itt működő szolgáltatás nyújtó, vagy gyártó cégeknek megadjuk a lehetőséget a fejlődésre.
Külön öröm számunkra, hogy egy Pécsett alakult családi vállalkozás, a Matro Kft. az, aki kibérelte ezt az új, modern üzemcsarnokot, mert egy olyan cégről beszélünk, ami az elmúlt évtizedekben dinamikusan tudott fejlődni és számos pécsinek biztosít munkahelyet.
Elkötelezettek vagyunk a munkahelyteremtésben, ezért erőfeszítéseink eredményeképpen a közelben épül majd föl a sokat emlegetett SEIREN vállaltcsoport új textilgyára is. Ők az első körben 200 főnek fognak munkát adni a jövő év végén.
Ezeknek a fejlesztéseknek és az idetelepülő komoly, nemzetközi cégeknek köszönhetően bizakodóak vagyunk, hogy újabb befektetők fogják városunkat választani, ezzel is hozzájárulva a pécsi gazdaság erősödéséhez és újabb munkahelyek teremtéséhez.
A csarnoképítéshez kapcsolódó beruházás EU-s pályázati forrásból valósult meg, melyre még az előző városvezetés pályázott, és ennek keretein belül építettünk ivó és szennyvízvezetékeket, csapadékvíz elvezető csatornát, valamint földgáz- és áramhálózatot. Ezeken kívül pedig fejlesztettük az úthálózatot, valamint buszmegállót és parkolót is építettünk.
Az átadóról készül összefoglalót, további képeket és videókat az alábbi cikkben nézhetik meg.

További tartalmak