SAJTÓKÖZLEMÉNY A MINDENKI PÉCSÉRT EGYESÜLET DÖNTÉSEIRŐL

2021. 06. 26Hírek, Elszámoltatás, Lakossági fejlesztések, Gazdaságfejlesztés, Közbiztonság, Oktatásfejlesztés, Turizmusfejlesztés, Kultúra, Koronavírus


Köszönöm a Mindenki Pécsért Egyesület eddigi támogatását. Közösen indultunk el egy úton, és már most nagyon messzire jutottunk. Leváltottuk a Fidesz céltalan, koncepciótlan vezetését, és a pécsi választópolgárok bizalmából végre egy új fejezetet nyithattunk a város életében.
Már ezen rövid idő alatt is óriási sikereink voltak. Feltártuk a pécsieket kiszipolyozó Fideszes hálózatot, és az elszámoltatás eredményeként már eddig is mintegy 20 feljelentést tettünk az előző éra felelőtlen gazdálkodása miatt. Ezzel együtt megszüntettük a pazarló gazdálkodást és a pécsieknek előnytelen szerződéseket, és a kormánnyal együttműködve folyamatosan törlesztjük az előző, Fideszes vezetés által örökül hagyott, mintegy 8,5 milliárd forintos tartozást.
Elkezdtük az ígért munkahelyteremtő programunk megvalósulását: városunkba érkezett a japán SEIREN-csoport, a járműipari textileket gyártó üzem már az első ütemben csaknem 200 embert foglalkoztat majd, de további bővítést is tervez a cég. Nagy eredmény, hogy városunkat választotta vidéki hálózatának bővítéséhez az Ernst&Young. A helyi cégek fejlődését is támogatjuk, ennek egyik állomása a Matro Kft.-vel, a déli ipari parkban épült új üzemcsarnok használatára kötött bérleti szerződés, amely megalapozza, hogy a pécsi alapítású gépipari vállalkozás tovább növelje alkalmazottainak létszámát. Folyamatos párbeszédet folytatunk a pécsi cégekkel, és mindent megteszünk azért, hogy fejlődésüket elősegítsük. Pályára állítottuk és befejezzük a csaknem kudarcba fulladt vásárcsarnok-építést.
Sikerült Pécsett tartanunk a Zsolnay Negyed irányítását, felállítottuk a Művészeti Tanácsot, amelynek tagjai gőzerővel készítik a város új, együttműködésen alapuló kulturális stratégiáját. Pártatlanná tettük a városi médiát, fenntartottuk az önkormányzat működését az elmúlt évszázad legsúlyosabb járványhelyzetében, és immár másodszor hirdettük meg a Pécs Nyitva kampányt, ezzel városunkat újra felhelyeztük a hazai és a nemzetközi turisztikai térképre.
Ha az eredményeikre gondolunk, akkor hosszú a felsorolás, pedig alig másfél év telt el a megválasztásunk óta.
Ezek a sikerek és a pécsiek töretlen bizalma is arra biztat, hogy változatlan lendülettel menjünk előre, tovább a megkezdett úton. Pécset vezetni nem csak óriási kihívás, de hatalmas felelősség is. Ennek tudatában fogunk tovább dolgozni, Pécs jövője érdekében.
Péterffy Attila
Pécs Megyei Jogú Város polgármestere

További tartalmak