A Mandulásban folytatódik az átfogó pécsi parkfelújítási program

2021. 05. 09Hírek, Lakossági fejlesztések, Turizmusfejlesztés


A Pintér János Parkmegújítási Program keretében megújul valamennyi állomás a Mandulás erdei tornapályáján és újranyit a felújított sóshegyi kilátó!

A tornapálya 15 állomáshelyének mindegyikére kiterjedő felújítás 2021. május 10-én kezdődik. A teljes rekonstrukció ideje alatt az eszközök nem lesznek használhatóak, de a nyár közepére immár biztonságosan és megszépülve várják majd az odalátogatókat. Ahogy a terület önkormányzati képviselője, Topán László fogalmazott:
“Célunk, hogy a mozogni vágyók az erdei friss levegőn változatos és korszerű eszközökön tudják gyakorolni a testedzést.”

A tornapálya felújítását a BIOKOM NKft. erdőgazdálkodási részlege végzi majd el. A teljes felújítás előreláthatólag két hónapig tart majd, teljes költsége megközelíti a 7,5 millió forintot. A beruházást Topán László mellett Siposné Bikali Éva képviselő asszony is saját keretéből támogatja.

Nem messze a Mandulástól, a kőből épített Sós-hegyi kilátó már évekkel ezelőtt balesetveszélyessé vált, ezért le kellett zárni. Most ezt a különleges építményt is felújítjuk, a 2,5 millió forintba kerülő rekonstrukciót Csaba István képviselő úr támogatja a képviselői keretéből.

Itt nem állunk meg, további pécsi parkokat és zöldterületeket is fel fogunk még újítani az idei évben!

További részletek az alábbi cikkben olvashatók.

További tartalmak