A rászoruló pécsi családok is élvezhetik a város legújabb látványosságát

2020. 10. 20Hírek, Lakossági fejlesztések


A városvezetés elkötelezett aziránt, hogy a belváros és a Zsolnay-negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk.

Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti majd október 21-étől jövő év májusáig. A látványosság tulajdonosa az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a Belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt, amelyért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizet a városnak.

A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére.

Az önkormányzat illetékes szakemberei dolgozzák ki a részleteit, hogy ezeket az ingyenes belépőket maradéktalanul pécsi rászoruló családok kaphassák meg. Célunk, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez.

 

További tartalmak