Azonnali hatállyal visszahívta a pécsi önkormányzat a vagyonhasznosító vezetőjét

2019. 12. 10Hírek, Elszámoltatás


Pécs város közgyűlése a 2019. december 10-i ülésén azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot. A vezetőtől bizalomvesztés miatt vált meg az önkormányzat.

A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. Pécs város önkormányzatának százszázalékos tulajdonú társasága. Vezérigazgatója 2019. december 10-ig Szentgyörgyi Dávid volt.

Az önkormányzati cégek átvilágítása súlyos problémákat tárt fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően. Ilyen volt a pécsi belváros szívében, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is.

A fentiek miatt a város vezetésének megrendült a bizalma Szentgyörgyi Dávidban, akit ezért a közgyűlés keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívott a vezérigazgatói pozíciójából. A volt vezetőt a harmincöt napos felmondási időre a munkáltató mentesítette a munkavégzés alól.

Az ülésen Pécs közgyűlése december 11-ével Szabó Szilárdot választotta meg a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. új vezérigazgatójának. Szabó Szilárd a NEO Property Services Zrt., illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott. Fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.

 

További tartalmak