Civilekkel közösen segítünk a járvány miatt bajba jutott pécsieknek

2020. 12. 16Hírek, Koronavírus


A koronavírus-járvány miatt sok pécsi került nehéz helyzetbe: a megélhetést biztosító munkahely elvesztése, vagy a karantén miatti bevételkiesés főként az amúgy is hátrányos helyzetben élő családokat viselte meg. A pandémia még biztosan hónapokig, gazdasági és szociális hatásai pedig ennél is hosszabb ideig velünk maradnak majd.

A járvány miatt segítségre szoruló pécsiek egyenletes ellátása és a párhuzamos segítségnyújtás elkerülése érdekében írtunk alá együttműködési megállapodást a pécsi önkormányzat részéről három civil szervezettel.

A szerződés alapján az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központtal, valamint a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetével, a Nevelők Háza Egyesülettel és a Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitásszal a pandémia időszakában összehangoljuk szociális szolgáltatásainkat és együtt segítünk a járvány miatt támogatásra szorulóknak.

A megállapodást a járvány időtartamára és a pandémia következményeinek elhárításáig tartjuk fenn, amelynek megszüntetéséről a szakmai szempontok mérlegelésével közösen fogunk majd dönteni.​

További részleteket az alábbi cikkben olvashatnak az együttműködésről.

További tartalmak