Elkészültek a nagyárpádi csomópont kiviteli tervei

2021. 05. 06Hírek, Lakossági fejlesztések, Közbiztonság


 

Újabb lépéssel kerültünk közelebb egy több évtizedes probléma megoldásához: elkészültek a nagyárpádi csomópont kiviteli tervei!

A Kanizsai Dorottya út és Kemény Zsigmond út kereszteződésére nagyon ráfér az átalakítás: rendszeresen történnek balesetek, nincs biztosítva a gyalogosok biztonságos átkelése, valamint a reggeli és a délután csúcsidőben akár 10-15 percet is várnia kell annak, aki kikanyarodnak a főútra. Több mint 10 ezer autó halad át itt naponta.

Csaba István, a terület önkormányzati képviselője, a városvezető frakciók tagja már a 2019-es megválasztása óta sok energiát fektetett a csomópont megoldására, ahogy a PécsMa.hu-nak fogalmazott az újabb fejleményekről:
“Tekintettel arra, hogy eddig még a tervezés előkészítésének fázisáig sem jutott el a csomópont ügye, most pedig lépésről lépésre közelítünk a biztonságos kereszteződés megépítése felé, ezt óriási eredménynek tartom.”

A tervek alapján a jelenlegi kettő helyett három sáv lesz, ami azt jelenti, hogy egy-egy balrakanyarodó sávval bővülhet a szakasz, minden irányból lesznek forgalomirányító rendőrlámpák, valamint három gyalogos-átkelőhely lámpákkal.

A jogi procedúra befejezése, majd a kivitelezésre kiírt közbeszerzés lezárása után, akár még idén megkezdődhet a csomópont átépítése.

További részletek az alábbi cikkben olvashatók.

További tartalmak