Elkötelezte magát a Seiren vállalatcsoport Pécs mellett

2021. 06. 04Hírek, Gazdaságfejlesztés


 

Újabb komoly mérföldkő: a gyárépítéshez szükséges telek megvásárlásáról szóló előzetes megállapodást írt alá ma Péterffy Attila a japán SEIREN vállalatcsoporttal a pécsi önkormányzat nevében

A közgyűlést helyettesítő pénteki rendkívüli online konzultáción a képviselők többsége megszavazta a japán SEIREN vállalatcsoporttal kötendő, előzetes telekvásárlási megállapodást. Ezután a 23 hektáros terület értékesítéséről szóló előszerződést pénteken kora délután írta alá a polgármester Toru Takegawa, a SEIREN Hungary Kft. képviselőjével a Városházán.

Ennek köszönhetően megkezdődhetnek a földmunkák és a közműépítések a területen. Örülünk annak, hogy a japán SEIREN vállalatcsoport elkötelezett az építkezés és a város mellett, jó tapasztalni, hogy a beruházás nemcsak a pécsi önkormányzatnak, hanem a befektetőknek is fontos, és lépésről lépésre haladunk előre a projekt közös megvalósításában.

A továbbiakban is dolgozunk azért, hogy minél több nemzetközi szinten is meghatározó vállalat jöjjön Pécsre, hogy ezzel is fejleszteni tudjuk a helyi gazdaságot és új munkahelyeket hozzunk létre.

További tartalmak