Fejleszti az önkormányzat a pécsi kutyafuttatókat!

2021. 05. 31Hírek, Lakossági fejlesztések


 

A beérkezett lakossági igényeknek megfelelve a málomi és a Littke utcai kutyafuttatók fejlesztését tűzte ki célul Pécs önkormányzata.
Pécs önkormányzata több ingatlant érintően is igyekszik megismerni a lakossági igényeket. Ezekre még az előző városvezetés alatt, a 9,5 milliárdos állami hitel felvételekor került jelzálog. Mostanra azonban sikerült megteremteni a lehetőségét annak, hogy az ingatlanok ismét forgalomképesek legyenek, eladhatóvá váljanak, vagy városi fejlesztések helyszínéül szolgáljanak. A pécsiek igényeit igyekeztünk felmérni két, Pécs déli részén, a Szaturnusz és a Littke utca mellett található kutyafuttató esetében is.
A lakossági igények és a tapasztalatok szerint a környéken élők a nyugalmukat tartják a legfontosabbnak, a kutyatulajdonosok viszont továbbra is kedvenceik mozgásigényének kielégítésére tartják a legalkalmasabbnak a szóban forgó területeket. Kiderült továbbá, hogy az ebtulajdonosok az önkormányzat nyilvántartásában szereplőnél jóval nagyobb területet használnak mindkét kutyafuttatónál. Az elmúlt években egyre melegebb nyarak után mind hangsúlyosabb az igény arra is, hogy a kutyájukat sétáltató pécsiek az árnyékba húzódhassanak.
Pécs önkormányzata a lakossági igények ismeretében úgy döntött, hogy a pécsiek érdekeit az szolgálja leginkább, ha mindkét kijelölt terület továbbra is kutyafuttatóként működik. A mikroklíma, a kutyafuttatókat látogató és a környékükön élő pécsiek kényelme érdekében pedig a területek fásítására kért javaslatot az önkormányzat városüzemeltetési szakemberektől. A fő cél az, hogy a kutyatulajdonosok a kijelölt területeket a lehető legkényelmesebb körülmények között használhassák a jövőben, ezért a fásításra vonatkozó javaslatainkat a pécsieknek is be fogjuk mutatni.
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

További tartalmak