Folyamatos kommunikáció a városvezetés és a pécsi cégek között

2020. 05. 14Hírek, Gazdaságfejlesztés, Koronavírus


Folyamatos kommunikáció a városvezetés és a pécsi cégek között – egyebek mellett ezt vállaltuk a tavalyi önkormányzati választások kampányában. Megválasztásunk után ebben a szellemben is láttunk munkához, számos jelentős pécsi cég vezetőjével személyesen is találkozott Péterffy Attila polgármester. Megvitatták az együttműködés lehetséges formáit.
“Igyekeztem feltérképezni, hogy mi miként tudjuk segíteni a munkájukat, és hogy ők hogyan látják az adott vállalat jövőjét.” – mondta el a polgármester.

Ezt a párbeszédet az új koronavírus járvány kitörése és az egészségügyi veszélyhelyzet az elmúlt hónapokban óhatatlanul háttérbe szorította, a város vezetésére másfajta feladatok hárultak.

Ez nem jelenti azt, hogy a járvány miatt kialakult válságos helyzetben ne tartanánk még fontosabbnak a kommunikációt a város vezetése és a gazdaság szereplői között. Most minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy megismerjük a pécsi vállalkozások helyzetét, kilátásait és cégvezetők véleményét. Minél pontosabban szeretnénk tudni, hogy milyen tartalékaik vannak, mi okozza nekik a mostani időszakban a legnagyobb kihívást. Így pontosabb képet kapunk arról, hogy mivel tudja Pécs önkormányzata segíteni a város gazdaságának újraindítását. Természetesen kiemelt célunk, hogy minél több pécsi munkahely megőrzéséhez járuljunk hozzá.

Annak érdekében, hogy a nélkülözhetetlen információkhoz kollégáimmal hozzájussunk, és a járvány előtt megszakadt párbeszéd újrainduljon, levelet és kérdőívet küldtünk ki a legnagyobb 350 pécsi munkáltatónak. Reményeim szerint a kérdőívek adatai nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy tisztán lássunk és a megfelelő lépéseket tudjuk megtenni.

Ebben természetesen nem csak a nagyobb pécsi cégekre számítunk: a kérdőívet online formában is elérhetővé tesszük. Azt kérjük minden pécsi vállalkozótól, hogy töltse ki, és segítse a munkánkat – minden válasz hozzájárul ahhoz, hogy a megfelelő lépéseket tegyük meg a helyi gazdaság újraindítása érdekében.

További tartalmak