Folytatódik a „Pécs Parkjai Megújulnak” program: a Niké-szobor után a Tettyén a sor

2021. 03. 18Hírek, Lakossági fejlesztések, Turizmusfejlesztés


 

 

Megszépül az egyik legkedveltebb pécsi hely, a tettyei panorámasétány: felújítjuk a fából készült hidat, új padok és kukák kerülnek a környékre, sőt egy új panorámaterasz is létesül. Ezen felül pótolni fogják a Biokom munkatársai a hiányzó pollereket, eltávolítják a kilátást mára szinte teljesen eltakaró bálványfatelepeket, gyomnövényeket, és helyettük a parkosítási munkák keretében őshonos, tájba illő facsemetéket, cserjéket, palántákat ültetnek, valamint szépen ápolt gyep öleli majd körbe a sétányt.

Ahogy korábban már beszámoltam róla: idén több ikonikus parkot is felújít a Biokom Pécsett. A Niké-szobor és a tettyei panorámasétány után tervben van még az idei évben a Malomvölgyi parkerdő, a Czinderi park, a Puskin tér és a Mandulás tornapálya is.

A felújításhoz hozzájárulnak a városvezető frakciók képviselői is, akik a képviselői keretükből ajánlanak fel forrásokat a körzetükben található parkok újjáélesztéséhez. A tettyei panorámasétány esetben Horváth Tamás, a terület önkormányzati képviselője segített be.

Az alábbi cikkben találnak még képéket a munkálatokról és a tervekről is!

További tartalmak