Fontosnak tartjuk a testvérvárosi kapcsolataink ápolását: Graz

2020. 01. 13Hírek, Turizmusfejlesztés, Kultúra


Grazban bálozott Bognár Szilvia – Pécs alpolgármestere, látogatását júniusban viszonozza egy delegáció. Pécs vezetése a kultúra, a gazdaság és a turizmus terén is kiemelten számít testvérvárosi kapcsolataira, amelyek fejlesztése, újragondolása fontos cél.

Rudi Roth, Magyarország tiszteletbeli konzulja, Claudia Sachs-Lorbeck, a grazi önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője és Molnár András, a Grazi Magyar Egyesület elnöke, a város St. Leonhard kerületének polgármestere fogadta szombaton Grazban Bognár Szilviát, Pécs alpolgármesterét.

Bognár Szilvia egyebek mellett a meglévő szakmai együttműködések tartalommal való megtöltéséről tárgyalt az osztrák város vezetőivel, ide értve művészeti iskolák kapcsolatát, a közlekedéstervezés és a roma felzárkóztatás témakörét. Az alpolgármester egy júniusi eseményre, az EKF Staféta nevű konferenciára invitálta az osztrák testvérváros küldötteit. A szombati napot a 132. Magyar Bál zárta, amelyet Pécs alpolgármestere részvételével nyitottak meg.

Már “A megújuló város” nevű polgármesteri programomban is kiemelt szerepet kapott a német nyelvterületekkel való kulturális, gazdasági és turisztikai együttműködések fejlesztése. A szombati látogatás ennek a folyamatnak az egyik első eleme volt. Pécsnek erős német közössége van, tagjai tenni akarnak a városért, a város önkormányzata pedig elkötelezett abban, hogy a német gyökerekkel és kapcsolatokkal rendelkező helyi vállalkozások kapcsolatait erősítse. Ezen a téren a következő lépés egy helyi cégek képviselőit is tömörítő delegáció látogatása lesz Pécs németországi testvérvárosába, Fellbachba.

 

 

További tartalmak