Forgalmas utak felújítása jön, nyitnak az ovik és bölcsik, változások a buszozásban

2020. 05. 24Hírek, Lakossági fejlesztések


Sok változást hoz május 25-e a pécsiek hétköznapjaiba. Két forgalmas útszakasz felújítása is megkezdődik, az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék visszaállnak a járványhelyzet előtti munkarendre, sőt a buszközlekedésben is visszavonnak néhány szabályt.

Kezdődik a Nagy Imre út és a kertvárosi bicikliút fejlesztése:

A Nagy Imre út környezetében kerékpárút építésére, valamint a Nagy Imre út Maléter Pál úti és a Keszüi úti csomópontja közötti útszakasz fejlesztésére a város közel 325 millió forintot nyert pályázaton.

A projekt keretében közel másfél kilométer új kerékpáros útvonalat alakítanak ki a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az EXPO Centernél lévő csomópontig. A közúti közösségi közlekedés műszaki fenntarthatósága érdekében szükséges Nagy Imre úti út felújítása is, mely szintén a projekt része. A Nagy Imre út Maléter Pál úti és Keszüi úti csomópontja közötti körülbelül 550 méter hosszú szakaszt felfejlesztik.

Indul a munka az Ipar utca és a Bajcsy-Zsilinszky utca között

Ahogy arról korábban beszámoltunk, folytatódik a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése. Felújítási munkálatok veszik kezdetüket 2020. május 25-én az Ipar utca Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontban, itt ideiglenes forgalmi rendet vezetnek majd be körülbelül két hónapra.

Újranyit a pécsi önkormányzat összes óvodája és bölcsődéje

Örülhetnek a gyerekek, végre újra találkozhatnak ugyanis a pajtásokkal. A pécsi önkormányzat közleménye szerint május 25-én, hétfőn újranyit minden a kezelésükben működő óvoda és bölcsőde.

Bővülnek a járatok, újra az első ajtón szállhatunk fel, nyit a Tüke Busz iroda

A gazdaság újraindításának körülményeire, a járványügyi intézkedések enyhítésére, valamint a növekvő utasforgalomra reagálva május 25-étől, hétfőtől jelentősen bővíti járatait és módosítja menetrendjét a Tüke Busz Zrt. Emellett a társaság járatain visszaáll az elsőajtós felszállítási rend, és újra vásárolhatunk jegyet a buszsofőröknél is. Habár óvintézkedések mellett, de újranyit a Millennium Üzletházban működő ügyfélszolgálati iroda is.

Könnyebb lesz a kormányhivatali ügyintézés

Hétfőtől időpontfoglalás nélkül is lehetségessé válik a kormányhivatali ügyintézés, visszaáll a járványügyi veszélyhelyzet előtt megszokott ügyintézési rend.

A témákkal kapcsolatban bővebb információkat talál ITT.

További tartalmak