Hazacsábítottuk a pécsi szakembereket

2019. 12. 10Hírek, Lakossági fejlesztések, Gazdaságfejlesztés


A választási kampányban arra tettünk vállalást, hogy szemléletet váltunk és ambiciózus szakértők fogják vezetni a városi cégeket. Ennek érdekében szavazta meg a közgyűlés az alábbi szakembereket a városi cégek élére.

A keddi közgyűlésen több önkormányzati cég élére is új vezetőt neveztünk ki:

  • A Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói székébe Máté János került, egy vérbeli veterán tüke sportszakember, aki sportvezetőként 30 éven keresztül erősítette a PVSK-t.

Ám igyekeztünk pécsi kötődésű, de egy ideje másutt dolgozó szakembereket is hazacsábítani:

  • A Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-t Szabó Szilárd vezeti majd, aki a NEO Property Services Zrt.-nél, illetve jogelődjénél a Strabag Property And Facility Services Zrt.-nél dolgozott a tanulmányai befejezése óta, ahol a hosszú évek során, a ranglétrát végigjárva jutott el odáig, hogy a cég műszaki igazgatója lett. Az utóbbi években vezetői beosztása miatt már Budapesten kellett elvégeznie a munkáját, de ő nem tudott elszakadni Pécstől, ezért a hétköznapokat a fővárosban töltötte, a hétvégéket pedig itthon a családjával.
  • A BIOKOM Nonprofit Kft. vezetését Genczler Istvánra bíztuk, aki 2015-ig több vezető pozíciót is betöltött a pécsi városüzemeltetési cégnél, ám évek óta a kaposvári vízművet vezette.

További tartalmak