Június 15-én megkezdődik a Centrum-parkoló felújítása

2020. 06. 03Hírek, Lakossági fejlesztések


A fejlesztés során:

  • minden új parkolóhely térkőburkolatot kap,
  • az összekötő úthálózat aszfaltburkolatot kap,
  • a területre hulló csapadékot olajleválasztós rendszer tisztítja majd meg,
  • a felújítás után 252 db szabványos parkoló várja az autósokat,
  • 5 db új akadálymentes parkolót és 5 db rakodóhelyet is kialakítanak,
  • a meglévő elektromos autótöltő-állomás is bővül, így majd 4 autót lehet tölteni egy időben.

A 2020. június 15-én induló beruházás alatt a lakosságnak a következő korlátozásokra, lezárásokra kell majd számítania:

I. ütem:
Az I. ütem (2020. június 15 – 2020. október 1.) keretében lezárják a Centrum tömbparkoló (térképen 1. számmal jelölve), továbbá a kivitelezési munkák miatt a 6-os út felőli feltáró úton is lezárások várhatók (4.). Az I. ütem kivitelezése során a parkoló a Jókai utca és a Nagy Lajos Király útja felől is megközelíthető lesz (3.). Az Ifjúsági-ház keleti
oldalánál és attól északra található parkoló rész (2.) továbbra is használható lesz az autósok számára, továbbá a BIOKOM NKft. megnyitja az Ipar utcában, a Siklósi úti felüljáró alatt található zúzottköves (az egykori Boccaccio diszkó területén kialakított) parkolót is, ahol a Centrum-parkolóra vonatkozó zónára bérlettel rendelkezők újabb jegy
megváltása nélkül parkolhatnak.

II. ütem:
A kivitelezési munkálatok II. üteme várhatóan 2020. őszén kezdődik meg, azután, hogy a nagy tömbparkolót újra birtokba vehették az autósok. A II. ütem keretében alakítják ki az Ifjúsági- ház és a Kereskedők Háza előtti új parkolókat, továbbá az új parkot is.

A pályázatot a projekt előkészítésével és lebonyolításával megbízott Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. 2016 őszén nyújtotta be, a támogató döntés 2016. november 18. napján kelt. A pályázat keretében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata 100%-os támogatásintenzitás mellett bruttó 1.126.280.393 forintot nyert a megvalósításra, mely az Ifjúsági Ház felújítását is tartalmazza.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett területen parkolók mindennapjait, a beruházás során a lakosság türelmét kérjük!

További tartalmak