Kiemelten ellenőrizzük a maszkhasználatot Pécsett

2020. 11. 05Hírek, Koronavírus


Mint ismert, Magyarország kormánya kedd éjféltől rendkívüli jogrendet léptetett életbe az új koronavírus egyre nagyobb arányú terjedése miatt.

Pécs önkormányzatának fontos célja, hogy lehetőleg ne, vagy minél kisebb arányban alakulhassanak ki fertőzési gócpontok a kezelésében lévő területeken. Ennek érdekében Péterffy Attila november 7-étől, szombattól a maszkhasználat fokozott ellenőrzését rendelte el a Vásárcsarnokban, a pécsi piacokon és a Vásártéren. Ezeken a területeken a pécsi közterület-felügyelet kiemelt ellenőrzéseket hajt végre. Azokat, akik nem, vagy nem megfelelően, a szájat és orrot is eltakarva viselnek maszkot, haladéktalanul távozásra szólítják fel.

Szombattól fokozott ellenőrzésre számíthatnak a pécsiek a helyi közösségi közlekedést ellátó buszokon is, a Tüke Busz Zrt. ellenőrei ezt a rendőrség szakembereivel közösen hajtják végre. Azt, aki nem, vagy nem a fentiekben leírt módon visel maszkot, kizárják az utazásból, és alkalmanként 5000 forintos helyszíni bírságot rónak ki rá.

A fenti rendelkezések célja, hogy Pécs önkormányzata a piacok, csarnokok és a közösségi közlekedés működésében ne kényszerüljön megszorító intézkedéseket tenni.

További tartalmak