Köszönet a szociális dolgozóknak

2020. 06. 26Hírek, Koronavírus


Pécs vezetése rendkívül hálás az önkormányzat szociális intézményei minden dolgozójának az új koronavírus járvány időszaka alatt tanúsított helytállásáért. Nem mondhatunk elégszer köszönetet azért, hogy a munkájukat a járvány idején is önzetlenül, olykor erejüket megfeszítve végezték a legelesettebb pécsiek érdekében. Önkéntesekkel együtt működtették az önkormányzat által életre hívott PAPI-t (Program A Pécsi Idősekért) és kivették a részüket a hátrányos helyzetű gyermekek oktatásából is a járvány idején.

Pécs önkormányzata lehetőségeihez mérten igyekszik a szociális szférában dolgozók érdemeit a köszönő szavakon túl is elismerni. Ennek érdekében 20 millió forintot különített el azon idősotthoni dolgozók külön juttatására, akik a járvány idején beköltöztek a munkahelyükre annak érdekében, hogy az ott gondozott időseket ne tegyék ki a fertőzésnek.

Az önkormányzat most egyszeri, fejenként 25 ezer forintos juttatással szeretné köszönetét kifejezni a járvány idején komoly terepmunkát végző szociális dolgozók felé is. Az Integrált Nappali Szociális Intézmény, valamint az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársainak juttatásáról a pécsi közgyűlés július 15-i ülésén hoz döntést.

További tartalmak