Közmeghallgatás az új vásárcsarnokról

2020. 10. 14Hírek, Lakossági fejlesztések


A vírus miatt tegnap rendhagyó módon nem a városháza dísztermében, hanem a biztonságosabb, tágasabb NEVKO-ban tartottuk a közmeghallgatást, melynek fő témája az új pécsi vásárcsarnok volt.

A rendezvényen részt vett a városvezetés és a képviselők mellett Csúcs Zoltán, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Szabó Szilárd, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatója, valamint Dr. Sztranyák Gergely és Dr. Getto Tamás tervezők.

Az új vásárcsarnok koncepcióját még az előző városvezetés dolgozta ki, majd nyert el rá 2,8 milliárd forintnyi támogatás, mely 100%-ban fedezte volna a munkálatokat, azonban a projekt csúszott, a piaci árak pedig emelkedtek.

Ennek köszönhetően már 3,2 milliárdra volt szükség az építkezéshez, melynek több mint 400 milliós kiegészítése miatt elődjeink még tavaly nyáron levélben, kérelemmel fordultak a kormányzathoz, de nem történt semmi. Mi nem vártunk tovább, saját erőforrásaink átcsoportosításával és hitelfelvétellel belevágtunk a projektbe és jeleztük a kormányzat felé, hogy számítunk arra, hogy megemelik a támogatás összegét, így nem lesz szükség önerőre, valamint hitelre.

A döntés a napokban megszületett, a kormány 416 millió forinttal emelte meg a támogatást, azaz nem lesz szükség a saját erőforrásaink átcsoportosítására és a hitelre.

A tervek szerint az új vásárcsarnok 2022 nyarán készül el, de a régit is hasznosítani fogjuk, ugyancsak EU-s forrásból egy minden igényt kielégítő, modern szolgáltatóközpontot hozunk létre.

A közmeghallgatásról készült közvetítést az alábbi linken olvashatják el:

További tartalmak