Lezárult a József utcai felújítás első két üteme

2021. 09. 03Hírek, Lakossági fejlesztések


 

Lezárult a József utcai felújítás első két üteme! Újra lehet közlekedni, parkolni a József utca Anna utcától Szent Mór utcáig tartó szakaszán, amelyre vadonatúj aszfaltburkolat került az elmúlt napokban!
A tervezettnél előbb zárult ezen a szakaszon az összehangolt, komplex közműcsere, amelyet az önkormányzati Tettye Forrásház Zrt. és az E.ON Hungária Csoport indított tavasszal. A beruházás során az utca teljes hosszában megújul a gáz-, áram-, ivóvíz- és szennyvízhálózat.
Az Anna utcától a József utca 10-ig már kiváltásra kerültek a régi vezetékek, jelenleg az utolsó 80 méteren, teljes útzár mellett zajlik a ivóvíz- és szennyvízrendszer építése. A tervek alapján szeptember 20-ig az utolsó cső is földbe kerül, a munka zárásaként pedig októberben a Szent Mór utcától a Megye utcáig is teljes szélességben helyreállítjuk az útburkolatot.
A pécsi ivóvíz- és szennyvízhálózaton jelenleg összesen 974 millió forint értékű rekonstrukciót hajtunk végre, melyek munkálatatait a Tettye Forrásház Zrt. végzi.

További tartalmak