Ma délelőtt átadtuk a 10 új elektromos buszt!

2020. 07. 31Hírek, Lakossági fejlesztések, Gazdaságfejlesztés, Turizmusfejlesztés


Történelmi mérföldkőhöz érkeztünk a modern, zöld Pécs felé vezető úton: ma délelőtt átadtuk a 10 új elektromos buszt!

Fontos, hogy a klímavédelem ne ragadjon meg a szavak szintjén és a gondolatokat a tettek is kövessék! Az új buszok sokkal környezetkímélőbbek a dízeles társaiknál, de ezen felül is számtalan előnyük van: csendesek, klimatizáltak, üzemanyag- és szervizköltségek tekintetében is takarékosabbak, de USB-töltőkkel is fel vannak szerelve, ha valaki utazás közben töltené a telefonját.

Az átadás után ki is próbáltuk az egyik buszt, ami tényleg szuper, jó lesz velük utazni! A járművek augusztusban tesztüzemben közlekednek, a tervek szerint pedig ősztől a pécsi utasok már birtokba is vehetik.

Azért dolgozunk, hogy Pécs fenntartható, zöld város legyen, ezért itt nem állunk meg! A város cégeinek haszongépjárműveit fokozatosan elektromos üzeműekre fogjuk lecserélni, valamint szeretnénk, ha Pécs lenne a helyszíne egy elektromos csuklós busz tartósabb tesztüzemének is.

A buszokat 1.7 milliárd forintnyi EU-s forrásból vásároltuk. A projektbe az előző városvezetés kezdett bele, ezért számunkra fontos volt, hogy azok is jelen legyenek az átadón, akik az első lépéseket megtették. Örülök, hogy a kormány képviselői, és a város korábbi vezetője is elfogadta a meghívásomat.

Nézze meg a PécsMa által készített összefoglaló videót

Az ünnepségről készült további képeket és videókat megtekintheti a pecsma.hu cikkében.

További tartalmak