Már nyomoznak a Tüke Busz 2016 és 2019 közötti gumiabroncs-beszerzései miatt

2021. 04. 13Hírek, Elszámoltatás


 

2019 októberében, a megválasztásunk után első teendőink egyike volt, hogy átvilágítjuk az önkormányzatot és cégeit.

Az audit eredményeinek köszönhetően már számos esetben tettünk feljelentést és több ügy is nyomozati szakaszba ért. Most már ezek közé tartozik az a Tüke Busznál történt ügy is, melyben 2016 és 2019 között a cég egyik vezető beosztású alkalmazottjának – aki korábban igazgatósági tag is volt – családtagjait hozta helyzetbe a helyi járatú buszokhoz szükséges gumiabroncsok megvásárlásánál az önkormányzati cég.

Amikor az átvilágítás dokumentumai felvetették a hűtlen kezelés gyanúját, akkor azonnali hatállyal Péterffy Attila visszahívta a Tüke Busz Zrt. igazgatóságának elnökét, és a posztra új vezető lett kinevezve, akitől azt vártuk, hogy az átvilágítás nyomán megtegye a szükséges jogi és munkáltatói lépéseket.

Ez mindkét irányba megtörtént, így jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt megindult a nyomozás.

Ahogy eddig, úgy a továbbiakban is minden esetben meg fogjuk tenni a szükséges jogi lépéseket, ha fény derül olyan ügyekre, melyben megkárosították a pécsieket!

További információ ezen az oldalon olvasható.

További tartalmak