Megkezdődött a Bánki Donát iskola felújítása

2021. 01. 25Hírek, Lakossági fejlesztések, Oktatásfejlesztés


Január 25-én megkezdődött a Bánki Donát iskola felújítása

A munkálatok várhatóan év végéig fejeződnek be, így ekkor már egy korszerű, felújított iskolában tanulhatnak a Bánki Donát diákjai.

A projekt keretében energetikai korszerűsítésekre kerül majd sor: a külső homlokzati nyílászárókat korszerű ablakokra cseréljük, az épület külső falazataira és tetőszerkezetére hőszigetelés kerül és vandálbiztos termófejekkel ellátott radiátorok kerülnek beépítésre, valamint az épület tetején napelemes rendszer kerül telepítésre.

Emellett a régi árnyékolókat is újakra cseréljük, az alagsori helyiségekben hővisszanyerős ventilátorok kerülnek kihelyezésre, új akadálymentes parkoló és vécé kerül kialakításra, valamint a tető felújítása során új villámvédelmi rendszer is kiépítésre kerül.

Összességében az energetikai fejlesztés bruttó 691 millió forintnyi EU-s támogatásból valósul meg, valamint az önkormányzat a fejlesztéshez bruttó 54 millió forint önerőt biztosít, melynek segítségével a pályázatból nem támogatható, de az épület korszerűsítéséhez kapcsolódó, további beruházások is megvalósulnak: tűzjelző rendszer kiépítése, a meglévő homlokzati klímák cseréje, az iskola rossz állapotban lévő kültéri lépcsőjének felújítása, az épület beltéri kifestése.

Ezek után már a Bánki Donáté is egy minden igényt kielégítő, modern épület lesz.

Bővebben a felújításról a PécsMa cikkében olvashat.

További tartalmak