Megkezdődött a romonyai úti illegális lerakó felszámolása is

2021. 04. 28Hírek, Lakossági fejlesztések


 

Bár még javában zajlik a Györgytelep területén lévő önkormányzati területek megtisztítása, amit Biokom és Pécsi Ellátó Központ közösen végez, ezzel párhuzamosan megkezdtük a Pécset Romonyával összekötő út mellett kialakult hulladékkupacok felszámolását is.

Gumiabroncs, autóalkatrészek, lomok és elektronikai hulladékok – a két és fél kilométer hosszú bekötőút árokpartjain több helyen is illegális hulladékkupacok jöttek létre az elmúlt időszakban. A BIOKOM NKft. munkatársai hétfőn kezdték meg a terület megtisztítását.

A 75 köbméter illegális hulladék elszállításával hétvégére végeznek a Biokom munkatársai.

Eddig összesen több mint 5000 m3 hulladékot gyűjtöttünk össze a Kórház utcai illegális hulladéklerakó, az egykori Zsolnay focipálya területén kialakult lerakó, valamint István akna környezetének, és több kisebb, terhelt városi helyszínnek a megtisztítása során.

Azért, hogy a már megtisztított területeken ne alakuljanak ki újabb illegális lerakók, összefogással tesz a város. A Biokom NKft. munkatársai rendszeresen ellenőrzik az érintett területeket, ahol ideiglenesen, időről időre mozgásérzékelő kamerákat is kihelyezünk, míg a Közterület-felügyelet járőrei sűrűbben ellenőrzik az egyes helyszíneket.

Külön köszönjük szemétszedésben érintett önkormányzati cégnek, valamint a Biokom társügyvezetőjének, Meixner Barnának a munkáját!

További tartalmak