Megkezdődött az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújítása

2020. 03. 03Hírek, Lakossági fejlesztések, Oktatásfejlesztés


Kiemelten fontos célként tűzte ki az új városvezetés az Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola felújítását, ugyanis az épület szerkezetéből fakadó veszélyek miatt 2018 szeptembere előtt az intézményből kiköltöztették a diákokat.

A kivitelezési munkálatok 2020. március 2-án, a munkaterület átadással kezdődtek meg és várhatóan 2021. év elején költözhetnek vissza a diákok a felújított iskolaépületbe.

A beruházásra Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata bruttó 409 millió forint EU-s támogatást kapott, mely csak az épület energetikai felújítását célozta, ezért az önkormányzat az intézményt fenntartó Pécsi Tankerületi Központtal közösen a magyar kormányhoz fordult a statikai megerősítéshez szükséges forrás biztosítása érdekében.

A statikai munkák és az energetikai pályázatban nem szereplő felújítási munkák megvalósítására Magyarország kormánya további bruttó 900 millió forint fedezetet biztosított, így végre megkezdődhettek az intézmény teljes felújításával kapcsolatos munkálatok.

Pécs önkormányzata egy régóta húzódó problémát old meg azzal, hogy több év várakozás után átadja a munkaterületet a kivitelezést elnyert cégnek. Mint minden zajló vagy most induló beruházás esetében, ezúttal is arra törekszünk, hogy a munkálatok jó ütemben folyjanak és minél rövidebb ideig befolyásolja a pécsiek életét.

 

További tartalmak