Megkezdődtek a Belváros észak-dél tengelyű kerékpárút fejlesztésének a munkálatai

2020. 03. 09Hírek, Lakossági fejlesztések


Március 9-én megkezdődtek az előző városvezetés alatt tervezett Belváros észak-dél tengelyű kerékpárút fejlesztésének munkálatai. Az említett szakasz a Siklósi úti felüljáró melletti – jelenleg gyalogos – szintbeli vasúti átkelőhelytől indul és a Kossuth térig tart.

A fejlesztéseknek köszönhetően elérhetővé válik az E-közbringa rendszer kialakítása I. ütem című projekt keretében megépült Kossuth téri kerékpárkölcsönző állomás.

Az új kerékpárutat a biciklisek várhatóan 2020 őszén vehetik birtokba. A projekt megvalósulása után kezdődhetnek meg a Kertváros-Belváros kerékpárút megépítésének munkálatai.

Célunk, hogy a város kerékpárhálózatát bővítsük, a kerékpáros közlekedést biztonságosabbá tegyük Pécsen belül, valamint a hálózatot a lehető legnagyobb mértékben összefűzzük.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy az EU-s forrásból megvalósuló kivitelezés a lehető legkisebb mértékben befolyásolja az itt élők és az érintett útvonalakon közlekedők mindennapjait. Ezzel együtt is a tisztelt pécsiek türelmét kérjük a beruházás megvalósítása során.

 

További tartalmak