Megszűnhet a györgytelepi illegális hulladéklerakó

2021. 02. 12Hírek, Lakossági fejlesztések


 

 

Újabb illegális szemétlerakó felszámolására nyújtott be pályázatot a pécsi önkormányzat. Györgytelepen több ingatlan is megtisztulhat, ha sikerül elnyerni a támogatást.

Györgytelepen több önkormányzati ingatlan is illegálisan lerakott hulladékoktól szennyezett. Az ellenőrizetlen körülmények között történő hulladéklerakások folyamatosan zajlanak. A Pék sor, Kolónia, Tűzoltó és Füst utcákban lévő önkormányzati tulajdonú területek most egy pályázat keretében tisztulhatnak meg.

– Igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy a városképet romboló illegális hulladéklerakókat felszámoljuk. Az önkormányzat egy több mint 2,3 millió forintos, önrészt sem követelő pályázatot nyújtott be az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz a györgytelepi illegális szemétlerakók felszámolására. Mivel a lerakatok lakóingatlanok közvetlen környezetében alakultak ki, ezért nemcsak városképi, hanem közegészségügyi szempontból is kiemelten fontos ezek felszámolása. Az érintett területek egy része sűrű növényzettel fedett, ezért az érdemi munkát megelőzően a növényzet járulékos irtása is szükséges. Az előzetes felmérések alapján 9 helyszínen megközelítőleg 200 köbméter vegyes hulladék elszállítására lesz szükség – összegezte Sík László Lajos, a Kommunális Bizottság elnöke.

A minisztérium a benyújtott pályázatokat folyamatosan bírálja el, amennyiben a pécsi önkormányzat kérelmét támogatják, úgy a lerakókat március végéig kell felszámolni. A pályázat feltétele, hogy a megtisztítás után folyamatos ellenőrzés alatt kell tartani a területet, hogy ne keletkezzen újabb illegális tároló a környéken. Az ellenőrzést a Közterület Felügyelet, illetve az illetékes polgárőrségek végezhetik majd.

 

További tartalmak