Megújul a havihegyi panoráma-sétány, teraszkilátó is épül

2021. 05. 01Hírek, Lakossági fejlesztések, Turizmusfejlesztés


 

Gőzerővel zajlanak a munkálatok a Havihegyen: június végén már a megújult panoráma-sétányról gyönyörködhetnek a látogatók a pécsi kilátásában.

A „Pécs parkjai megújulnak” program keretében évente számos zöldterületet, parkot, és kirándulóhelyet újítunk fel a Biokom NKft.-vel. A program keretein belül a havihegyi panoráma-sétányt is felújítjuk, valamint új teraszkilátót is építünk a népszerű kirándulóhelyen.

Ahogy P. Horváth Tamás, a terület önkormányzati képviselője is fogalmazott a felújítás szükségessége kapcsán: “Régóta fennálló problémát jelent, hogy a havihegyi szikla védett terület, a jobb panoráma reményében mégis nagyon sokan másznak fel rá. Ez amellett, hogy balesetveszélyes, még a természetre is káros, hiszen gyorsítja a szikla kopását és pusztulását. Éppen ezért döntött úgy a városvezetés, hogy a közelben, egy nemrég megvásárolt területen panoráma-teraszt alakít ki, ahonnan ugyanaz a páratlan kilátás tárul a látogatók elé, mint a szikláról.”

Azonban nem csak a havihegyi panoráma-terasz lesz újdonság a környéken: a Tettyéről a sétányig vezető gyaloghíd is megújul!

A Pécs parkjai megújulnak programot folytatni fogjuk, a program részeként a következő hónapokban felújítjuk többek között a Mandulás tornapályát, a Malomvölgyi parkerdőt és a Puskin teret is.

További részletek a havihegyi panoráma-sétány felújításával kapcsolatban az alábbi cikkben olvasható.

További tartalmak