Mindenki Pécsért frakcióinak közös közleménye

2020. 10. 29Hírek, Elszámoltatás


Mindenki Pécsért frakcióinak közös közleménye

A politikai pofátlanságnak is van határa

Elvileg a politikai pofátlanságnak is van határa, de úgy látszik a Fidesz számára nincs. Egészen elképesztő, hogy ilyen silány 10 éves városvezetésük után, arcátlan módon még mindig próbálják hülyének nézni a pécsieket! A tegnap megjelent közleményüknek már az első mondatában valótlan állítást írnak, ugyanis az előző városvezetés nem (!) tett feljelentést a használt buszok beszerzése kapcsán, hanem a holland ügyészség sürgető kezdeményezésére indult el az ügy kivizsgálása Magyarországon. Hovatovább még polgárjogi igényt sem terjesztettek elő, hogy a várost és a városlakókat ért kárnak legalább legyen esélye megtérülni.

”Munkájukat” lépten-nyomon korrupciógyanús ügyek kísérték. Többek között a túlárazott használt buszok beszerzése során közel 1 milliárd forint tűnt el, a miniszterelnök vejének lámpacseréje közel 2 milliárd forintba került, haveri ügyvédek kifizetése 1,2 milliárd forint, ráadásul a Fidesz által kinevezett városi cégvezetőik is könyékig nyúlkáltak a közpénzben. Nem csoda hát, hogy 5 év alatt több mint 10 milliárd forintnyi adósságot halmozott fel a Fidesz Pécsett, amit még sokáig a pécsi adófizetők fognak nyögni.

És minderre mi a Fidesz pofátlan válasza? Hogy ez az ügy (buszbeszerzés) egy elterelő hadművelet csupán a baloldali városvezetés részéről. Nem, ezt valójában elszámoltatásnak, felelősségre vonásnak hívják. Tudjuk, hogy nem tetszik a fideszes politikusoknak, hogy a Péterffy Attila által elrendelt átvilágításnak is köszönhetően rendszeresen kerülnek elő a korrupciógyanús ügyek és minden esetben feljelentést teszünk, de mi ezt ígértük a pécsieknek, és ehhez is tartjuk magunkat. Nincs több sumákolás és elsikált ügy! Nem kellett volna lopni és hülyének nézni a pécsieket!

Tegnap ismét bebizonyosodott: nem csak egy városi legenda, hogy a helyi fideszes politikusok nyakig benne voltak a túlárazott, használt Volvo-buszok megvásárlásánál közel 1 milliárd forint eltűntetésében. Eljött az igazság pillanata, még akkor is, ha folyamatosan próbálták eltolni maguktól az ügyet és rendszeresen próbálták félrevezetni a pécsieket. Az egyik vádlott nem tartotta tovább a hátát és elmondta, hogy mely politikusok döntöttek valójában, hogy drágábban vegye meg a város a buszokat. Ezt már nehéz kimagyarázni, urak! Arról nem beszélve, hogy a Fidesz önkormányzati képviselői bábok módjára szavazták meg a közgyűlésen a buszok megvásárlását.

Felszólítjuk az érintett fideszes politikusokat, hogy kérjenek bocsánatot a pécsiektől és azonnali hatállyal mondjanak le minden közéleti tisztségükről, ne nehezítsék tovább pártjuk amúgy is igen nehéz helyzetét és a pécsiek életét!

Mindenki Pécsért frakciók

További tartalmak