Misina Ötletbörze: lezárult a szavazás

2021. 02. 15Hírek, Lakossági fejlesztések, Turizmusfejlesztés


 

Soha nem látott mértékben mozgatta meg a pécsieket a Misina Ötletbörze, végül több mint 19 ezren adták le voksukat valamelyik koncepcióterv mellett.
A szavazás drámai küzdelmet hozott: a győztes és a második helyezett elképzelés között mindössze 25 szavazat volt a különbség. Büszke vagyok arra, hogy ilyen sokan szavaztak!

A pécsiek végül úgy döntöttek, hogy az “Aktív Misina” projekt valósuljon meg a Misinatetőn. Erről a koncepcióról bővebben ezen a linken olvashatnak: https://misinaotletborze.hu/…/…/01/verzio_1_aktiv_misina.pdf

A végeredmény:

  • Aktív Misina 49,16%
  • Családi Misina 49,03%
  • Interaktív Misina 1,81%

 

Mi következik most?

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Kft. a nyertes koncepcióterv alapján megindítja a tervezési beszerzési eljárást az engedélyezési és a kiviteli tervekre vonatkozóan, a folyamat előreláthatóan egy hónapig tart. Ezt követően a tervezők a koncepcióterv alapján kidolgozzák a terveket, amelyek műszaki tartalma az Építési Hatósággal, a szakhatóságokkal és a Városi Tervtanács véleményei és javaslatai alapján válik véglegessé.

Mindez az engedélyezési eljárással együttesen hozzávetőleg 4 hónapot vesz igénybe.

Az engedélyezési terv elkészítését követően lehet lefolytatni az építési engedélyezési eljárást, továbbá megkezdeni a részletes kiviteli tervezést. Az építési engedély és a kiviteli terv birtokában már megindítható a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, ez várhatóan 2021 nyarán valósulhat meg. A folyamat sikeres lezárását követően 2022. tavaszán kezdődhetnek meg a Misina tetőn a kivitelezési munkálatok, amelyek tervezetten 2022. év végére készülhetnek el.

 

További tartalmak