Misina Ötletbörze: összevonjuk a két legnépszerűbb koncepciót

2021. 05. 08Hírek, Lakossági fejlesztések


Közel 20 ezer pécsi szavazott a Misina Ötletbörzén. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ilyen aktívak a városunkat érintő kérdésekben!

Végül az “Aktív Misina” koncepció nyert, azonban a “Családi Misina” csak minimális különbséggel, 25 szavazattal maradt le. A szoros végeredmény miatt azt a döntést hoztuk, hogy mind a két koncepcióból beépítünk elemeket a megvalósítás során, azonban a győztes “Aktív Misina” kapja majd a nagyobb hangsúlyt.

A háromszintes épület mellett helyet kap majd egy felnőtteknek szóló kültéri edzőrész nyújtó- és erősítőelemekkel, valamint egy külföldi példák alapján tervezett gyermekjátszótér is, csúszdákkal és különféle mászókákkal. A legfelső, nyitott szinten lehetőség lesz egy bár kialakítására, ahol a panorámában gyönyörködve kávézhatunk, fogyaszthatunk frissítőket.

Az ötletpályázat keretében a Misinatetőn megújuló épület és környéke egy hosszabb távú központi fejlesztés egyik eleme lehet, ugyanis azt a fejlesztési igényt, amit a szavazás során a pécsiek megfogalmaztak, szeretnénk beépíteni a 2021-2027-es uniós költségvetési ciklus tervezésébe is, így a jövőben akár újabb fejlesztések is helyet kaphatnak a területen.

További részletek és látványtervek az alábbi cikkben találhatóak.

További tartalmak