Nyomozás indult az Aranyhajó Fogadó és a volt központi menza ügyében

2020. 02. 05Hírek, Elszámoltatás


Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt rendeltek el nyomozást a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztályánál. A feljelentés és az elrendelt nyomozás alapját az a pénzügyi és jogi átvilágítás adta, amelyet október 13. után rendelt el Péterffy Attila polgármester a pécsi önkormányzat cégeinél és intézményeinél.

A konkrét ügyről Péterffy Attila polgármester és dr. Bodnár Imre, az önkormányzati cégek és intézmények átvilágítását végző ügyvédi team koordinátora január 30-án tartott részletes sajtótájékoztatón számolt be. Az esemény témáját két ingatlan adásvétele körül feltárt ügyletek adták, mindkettő a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. volt vezetéséhez köthető.

A 2019. októberi választások óta ez az első eset Magyarországon, amelyben önkormányzati cégek, intézmények átvilágítása eredményeképpen feljelentés született, majd nyomozást rendeltek el. Pécs vezetése továbbra is eltökélt az átlátható, tiszta viszonyok megteremtésében és az elszámoltatásban. Az önkormányzat gazdálkodó szervezeteinek átvilágítása ebben a szellemben folyik tovább.

 

További tartalmak