Okoskamerák segítségével dolgozunk a pécsi közösségi közlekedés fejlesztésén

2020. 10. 12Hírek, Lakossági fejlesztések


A választási programban célként tűztük ki, hogy Pécs fenntartható, élhető város legyen. Ennek egyik fontos eleme, hogy minél többen válasszák az alternatív utazási lehetőségeket, ezért dolgozunk az elektromos buszflotta bővítésén, a kerékpárút-hálózat fejlesztésén, valamint a környezetbarát taxik népszerűsítésén.

Ezekhez uniós és kormányzati forrásokat is szeretnénk bevonni, ezért komoly munkát fektetünk a “Pécs Zöld Város” koncepció kidolgozásába, megvalósításába, melyhez hozzá tartozik a már fentebb említett tömegközlekedés fejlesztése is.

A buszokba szerelt 15 okoskamera folyamatosan szolgáltat valós idejű adatokat a pécsi buszok utasszámairól, ez pedig lehetővé teszi azok folytonos elemzését és részletes helyzetértékelések elkészítését a különböző járatokon.

A célunk, hogy az így kapott adatok feldolgozása, kielemzése után jövő márciusra elkészüljön a lehető legteljesebb körű szakértői koncepció, mely elengedhetetlen a 2021–2027-es uniós költségvetési időszakra tervezett projektterv előkészítéséhez.

További részleteket az alábbi cikkben olvashatnak a témáról.

További tartalmak