Teljesen megtisztult az illegális hulladékoktól a Pécs-Vasast és Romonyát összekötő út

2021. 05. 05Hírek, Lakossági fejlesztések


 

A közterületi illegális hulladéklerakók felszámolását célzó program újabb fontos állomásához érkezett a BIOKOM NKft., amelynek munkatársai megtisztították a Pécset és Romonyát összekötő út környékét.

A mintegy két és fél kilométer hosszú útszakasz mellett több helyen lomokból, autóalkatrészekből, gumiabroncsokból és építési törmelékből álló hulladékkupacok éktelenkedtek. A hulladékok összegyűjtését 2021. április 26-án kezdték meg a BIOKOM Nkft. munkatársai és egy héttel később fejezték be. A cég gépjárműveivel összesen 61,5 köbméter hulladékot szállítottak el, amelynek tömege elérte a 9,5 tonnát. Az elvégzett munka értéke mintegy 480 ezer forintot tesz ki.

Nagymértékben hátráltatta és lassította a teljesítést, hogy olyannyira folyamatosan zajlik a területen a – feltételezhetően autóbontásból származó – hulladékok jogtalan és felelőtlen lerakása, hogy miután a csúfos halmokban álló hulladékok egy részét már elhordták, az éj leple alatt újabb és újabb lerakatok alakultak ki. Az autóalkatrészek közül kerületek elő olyan, a hulladék korábbi birtokosára utaló dokumentumok is, melyek akár bizonyítékként is szolgálhatnak a már folyamatban lévő hatósági eljárás során, ezért a BIOKOM Nkft. mind a rendőrséggel, mind a közterület-felügyelettel folyamatosan tartja a kapcsolatot az ügyben.

Ahogy korábban már én is beszámoltunk róla, a BIOKOM Nkft. pályázati forrásból tette rendbe a Zsolnay focipálya környékét és hírt adtunk arról, hogy István-aknán is felszámoltuk az illegális szemétlerakót. Kisebb munkával a Melinda utcai garázssornál, a Tildy Zoltán utcában és az Ürögi fasornál is rendeztük a környezetet a BIOKOM NKft. munkatársaival. A cég az illegális hulladéklerakók felszámolására idén már több mint 35 millió forintot fordított.

A jövőben a BIOKOM Nkft. munkatársai és a Pécsi Közterület-felügyelet járőrei is gyakrabban ellenőrzik ezeket a területeket, hogy ezzel megakadályozzák az újabb illegális szemetelést. A BIOKOM Nkft. emellett több mozgásérzékelős, úgynevezett vadkamerát is beszerezett, amelyeket időről időre kihelyez azokra a területekre, ahol jellemző a hulladékok illegális elhelyezése. A felvételek alapján az elkövetőkkel szemben feljelentést tesznek és eljárást indítanak.

További tartalmak