Pécs önkormányzatának fontos célja, hogy a kormányzati lépésekkel harmonizáló módon minél több állami és Európai Uniós támogatáshoz juthassanak hozzá a helyi cégek. A városvezetés útjára indítja a választási programban is szereplő hűségprogramját, első lépésként kedvezményes csarnoképítési lehetőséghez juttatva a helyi KKV-kat.

A város önkormányzata pécsi kis- és középvállalkozások jelzése alapján dolgozott ki megoldást arra, hogy ők is hozzáférjenek előkészített, telekadótól és építményadótól mentesen elérhető ipari telkekhez. Ezeket a kedvezményeket ma csak az ipari parkok biztosítják, és eddig elsősorban nemzetközi befektetők számára voltak elérhetők. Ezen változtatott most a város vezetése.

Pécs város vezetése eltökélt abban, hogy a választási programban is ígért, helyi vállalkozásoknak szánt hűségprogramját véghez vigye, és az új befektetők idecsábítása mellett helyzetbe hozza a jó ideje helyben működő cégeket is. A pécsi KKV-kat segítő mostani döntés ennek a hűségprogramnak az első lépése.

Bővebben a hűségprogramról itt olvashat.