Továbbra is mentesek az új koronavírustól a pécsi önkormányzat idősotthonai

2020. 05. 04Hírek, Koronavírus


Mint ismert, első körben összesen 136 klinikai szintű új koronavírus tesztet végeztettünk el az önkormányzat fenntartásában működő Integrált Szociális Intézmény (INSZI) két telephelyen működő idősotthonainak minden gondozottján és dolgozóján, valamint két nem önkormányzati fenntartású, de Pécsett működő idősotthon dolgozói állományán is. A tesztek eredménye április 17-én érkezett meg, és mindegyik negatív lett.

Pécs önkormányzata újabb teszteket végeztetett az Integrált Szociális Intézmény két telephelyén. A kontrollteszteket 64 idős gondozotton és 47 dolgozón végezték el, és minden esetben újra negatív eredmények érkeztek vissza, azaz a pécsi önkormányzat idősotthonai a megbízható eredmények szerint mentesek az új koronavírus fertőzéstől.

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség együttműködésének köszönhetően április 30-án és május 1-jén megtörtént az INSZI két telephelyének teljes fertőtlenítése is. Az idősotthonokban dolgozó katonák körültekintően jártak el, a fertőtlenítés nagyban segítette az intézményekben végzett védekezési munkálatokat.

További tartalmak