Új koncepció mentén haladhat tovább a pécsi aquapark projekt

2020. 12. 18Hírek, Lakossági fejlesztések


Beérett Pécs sportvezetőinek lobbimunkája: sikerült kilobbizniuk, hogy a mostani városvezetés saját elképzelése mentén, új helyszínen haladjon tovább az aquapark projekt, és az előkészítésre is újabb egy évet biztosított az EMMI.

Mint ismert, a pécsi aquapark projekt előkészítése még 2017-ben, az előző városvezetés idején kezdődött. A város mintegy 500 millió forintot nyert pályázaton a Modern Városok Program keretében a fürdő előkészítésére. A 2019 októberi választásokig ebből 350 milliót használt el Pécs egy Füzes dűlői aquapark előkészítésére, amiből semmi nem lett, többek között azért, mert 16 magánkézben lévő ingatlant kellett volna hozzá megvenni. A helyzetet súlyosbítja, hogy megmaradt 150 millió forinttal 2020 december 15-éig kellett volna elszámolni.

Pécs mostani vezetése tisztában van vele, hogy a pécsieknek fontos egy a városhoz méltó fürdő építése, ezért kiemelt projektként kezeljük az aquapark megvalósítását. Török Ottó sportberuházásokért felelős polgármesteri biztos hónapokon át tartó lobbimunkájának köszönhetően lehetőséget kap a fejlesztés vizsgálatának folytatására Pécs önkormányzata. Mivel az előkészítésre eredetileg kijelölt határidő lejárt, a tárca megtehette volna azt is, hogy lezárja a sikertelen projektet, de az EMMI nem így döntött.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára levélben tájékoztatott a napokban a tárca támogató döntéséről. A levélből kiderül: a minisztérium hozzájárul ahhoz, hogy a megvalósíthatatlan Füzes dűlői elképzelés helyett az általunk kiszemelt helyszínt, Tüskésrétet vizsgáljuk meg. Erre további egy évet biztosít a minisztérium, az aquapark előkészítési munkáit 2021 december 31-éig kell elvégeznie a városnak.

Pécs önkormányzatának így lehetősége nyílik, hogy több elvesztegetett év, javarészt haszontalanul elköltött 350 millió forint után új helyszínen valósíthassa meg azt a fejlesztést, amelyet a pécsiek minden más beruházásnál fontosabbnak tartanak.

További tartalmak