Újjászületett a Niké-szobor környéke

2021. 03. 10Hírek, Lakossági fejlesztések


 

Megújult a csodálatos panorámát nyújtó Niké-szobor környéke: az emlékmű falfirkáktól való megtisztítása után az elmúlt hetekben elbontották a funkciójukat veszett betonelemeket is, melyek elcsúfították a zöldterületet. Elindult a „Pécs parkjai megújulnak program” 

A Biokom Nkft. kollégái eltüntették az emlékmű déli oldalán lévő területen, illetve a szobor északi oldalán lévő parkolóban található betonba ágyazott működésképtelenné vált vas világítótestek maradványait, betonkockákat, betonteknőket.

De egyebek mellett elszállították az egykori világítást biztosító vas kapcsolószekrényt a betonágyazatával együtt, valamint leszerelték az emlékmű oldalán a már ugyancsak nem működő, de még meglévő 39 darab teljesen elrozsdásodott, lemezből készült lámpabúrát a tokozatokkal együtt.

A fenti munkák egy többlépcsős program első ütemét képezik. A Biokom Nkft. ugyanis az elkövetkező időszakban célul tűzte ki Pécs zöldterületeinek revitalizálását, amelynek részeként minden évben több zöldterület, park, kirándulóhely fog megújulni, a társaság karbantartó részlegének, fűrészüzemének és kertészeti csoportjának köszönhetően. Az idei évben – a Niké szobor mellett – várhatóan a Havihegyi Panorámasétány, a Czinderi park (Árkád mellett), a Puskin tér, a Malomvölgyi parkerdő és a Mandulás tornapálya is megújul, amely munkák tartalmi elemeiről a társaság az elkövetkező hetekben.

További tartalmak