Újraindulhat a napelempark megvalósítása

2020. 08. 04Hírek, Lakossági fejlesztések


Hosszú szakmai egyeztetést követően elfogadták Pécs álláspontját a naperőmű-projektek kapcsán: újraindulhat a megvalósítás

Az elmúlt hónapokban több szakértő és városi szakember kitartó munkájának köszönhetően egy új szakmai javaslat született, melyet véleményezésre megküldtünk a projekt támogatását biztosító minisztériumnak. A mai nappal érkezett meg a minisztérium válasza, mely a Pécs által kidolgozott javaslatot szakmailag elfogadhatónak ítélte, és ezek alapján a projekt 100 százalékos támogatása biztosítottá vált. A projektek megvalósítása tehát újraindulhat, és nincs szükség több százmillió forint forráskiegészítésre.

Pécs a korábbi városvezetés időszaka alatt Európai Uniós forrást nyert el a három 500 kW-os napelempark megvalósítására.

A több százmilliós uniós támogatást tartalmazó projektek felülvizsgálatát 2019 októberét követően végeztük el. Ennek keretében több hatósági állásfoglalást kértünk, melyek eredményeként az uniós támogatást folyósító minisztérium jelezte, hogy a támogatás összege az eredeti konstrukcióban előreláthatóan nem hívható le 100 százalékban. Ez a város számára több százmillió forintos plusz önerőigényt, terhet jelentett volna.

Bővebben a projektről itt olvashat.

További tartalmak