Uniós forrásból fejlődik a Pécsbányai Közösségi Ház

2020. 02. 17Hírek, Lakossági fejlesztések, Kultúra


20 millió forint Európai Uniós forrás felhasználásával, önerő nélkül fejleszti modern, minden korosztály igényeit kielégítő intézménnyé a Pécsbányai Közösségi Házat a pécsi önkormányzat.

Pécs önkormányzata a február 18-i közgyűlésen tárgyalja az előterjesztést, amely a Pécsbányai Közösségi Ház fejlesztéséről szól.

A Gesztenyési utca 17-es szám alatti ingatlanon korábban egy másik Európai Uniós projekt keretében zajlottak már felújítási munkálatok, megvalósult a részleges akadálymentesítés, hőszigetelés és tetőfelújítás, ám az akkor rendelkezésre álló források nem voltak elegendők ahhoz, hogy a ház kellő komforttal tudja kiszolgálni a közösség igényeit.

A mostani pályázatot március 30-ig kell benyújtania az önkormányzatnak. A pályázat tartalmazza padló- és járófelületek felújítását, belső nyílászárók cseréjét, nagyobb klubhelyiség kialakítását, kertrendezést, új öltözői és konyhai eszközök beszerzését, hangosítás kiépítését és műszaki, informatikai eszközök vásárlását. A projekt keretében megtörténhet egy napelem beépítése is, amely fedezi az épület villamosenergia-szükségletét és befejeződhet a ház akadálymentesítése.

A pályázatnak köszönhetően várhatóan 2021. végére Pécs önkormányzata jóvoltából Pécsbánya egy felújított, a városrész központjában elhelyezkedő, akadálymentesített, rendezvény-infrastruktúrával ellátott, minden korosztály igényeit kielégítő közösségi házzal gazdagodik.

 

További tartalmak