Uniós pénzekre mozduló “gyorshadtestet” hoz létre az önkormányzat

2021. 03. 10Hírek, Lakossági fejlesztések, Gazdaságfejlesztés


 

Komoly munkát fektetünk abba, hogy a 2021-2027-es EU-s pénzügyi ciklusban minél több forráshoz jusson Pécs, amiből fejleszteni tudjuk a várost.

Ehhez kapcsolódóan folyik hónapok óta a leendő pécsi fejlesztések előkészítése, aminek egyik első eleme a pécsi fejlesztési kosár összeállítása. Ebbe a kosárba “pakoljuk bele” azokat a projekteket, amiket a következő években uniós pénzből szeretnénk megvalósítani.

Emellett pedig hamarosan megkezdi a működését egy mérnökökből, építészekből, és más szakemberekből álló pályázatelőkészítő csapat is, ami a város uniós pályázatait és beruházásait bonyolító Pécsi Városfejlesztési Zrt. munkáját fogja segíteni.

Az a célunk, hogy ha a jövőben egy kormányzati pályázati kiírás megjelenik, akkor a korábbi években megszokotthoz képest gyorsabban, magasabb szinten és jobban előkészített pályázati anyagok készüljenek el. A most felálló szakértői csapat feladata, hogy akár két hét alatt is össze tudjon állítani egy az elvárásoknak megfelelő pályázati dokumentációt.

További tartalmak