Változások a bölcsődei és óvodai ügyeleti rendszerben

2020. 03. 19Hírek, Koronavírus


Az új koronavírus járvány lassítása érdekében Pécs Megyei Jogú Város polgármestereként számos intézkedést hozott Péterffy Attila. Ezek között szerepelt az, hogy Pécs városa ügyeleti rendszerben biztosítja azon pécsi bölcsődés és óvodás gyermekek felügyeletét, akikről szüleik más módon nem tudnak gondoskodni. Ez vonatkozik azokra a szülőkre is, akiknek a gyermekei egyetemi, egyházi vagy magánintézményekbe járnak.

Az elmúlt napok tapasztalati azt mutatták, hogy egyes intézmények esetében az előzetesen jelzetthez képest drasztikusan visszaesett a gyermeklétszám, ezért március 19-én, csütörtökön az alábbi intézkedéseket hoztam:

BÖLCSŐDÉK, GYERMEKÉTKEZTETÉS:

Az eredetileg 4 helyszínen biztosított bölcsődei ügyelet március 23-a, hétfőtől visszavonásig 1 intézményben lesz elérhető: a Törpike Bölcsődében (Pécs, Siklósi út 18.). Az intézményben azokat is várják, akik előzetesen nem jelezték az ügyeleti ellátás iránti igényüket, de időközben olyan krízishelyzetbe kerültek, ami ezt indokolttá teszi. Az intézmény a 210-626-os telefonszámon és a torpike@kszipecs.hu e-mailcímen érhető el.

Akik előzetesen gyermekélelmezést igényeltek bölcsődés korú gyermekük részére, ezt üveges bébiétel formájában kapják meg. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata ebben a formában gyermekenként naponta 3 üveg bébiételt biztosít. Ezeket – a gyakorlatban kéthetente gyermekenként 30 darabot – az alábbi intézményekben lehet átvenni:
• Zöldliget Bölcsőde – Pécs, Köztársaság tér 1.
• Csoda Bölcsőde – Pécs, Apáczai krt.1.
• Hétszínvirág bölcsőde – Pécs Pákolitz I. u. 32.

Az első kétheti adagot 23-án, 8 és 16 óra között lehet átvenni a fenti 3 bölcsődében, a következőt március 30-án, ugyanebben az időpontban.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt pécsi polgárokat, hogy mind az ügyeleti ellátást, mind a gyermekétkeztetést minden szülő azon a gyermekélelmezési térítési díjon kapja, amit a bölcsődével kötött megállapodása tartalmaz.

Fontos információ továbbá, hogy azoknak a szülőknek, akik az egészségügyi veszélyhelyzet idején nem veszik igénybe a bölcsődei szolgáltatást, bár a jogszabály másképp határoz, polgármesteri döntés értelmében nem kell kifizetniük a gondozási díjat.

ÓVODÁK:

Az elmúlt napokban lecsökkent érdeklődésre való tekintettel Pécs polgármestereként március 19-e, csütörtökön úgy határoztam, hogy március 20-a, péntektől a Nyugati Városrészi Óvoda eddigi három helyszíne helyet 1 telephelyen biztosít ügyeleti ellátást, a Mezőszél utcai tagóvodában (Pécs, Mezőszél u. 2., tel.: 534-460,. e-mail: nyugatiovi@nyugatiovoda.hu).

Kérjük a szülők szíves megértését!

További tartalmak